Szabadulószoba

2023.04.28. 13:55

Vaksötétben szabadulhattak az egriek

A VGYSE megálmodta és létre is hozta szabadulószobájukat, ahol tényleg mindenki vakon van.

Milasán Dominik

Április 20-22. között az egriek egy igazán rendkívüli szabadulószobát próbálhattak ki. Örömmel észleltem, hogy amikor megérkeztem a helyszínre, már az Uránia mozi előterében az előző csapat a pályát és a játék stratégiájukat elemezték ki. A szervezők csak úgy bombázták őket kérdésekkel, ők viszont nem kaptak választ arra hogy, hol is rontották el. Így indultam neki a szabadulásnak, érdekesnek bizonyult az ott elhangzottak alapján, aztán persze a mi csapatunk is megkapta a felkészítést, és egy pár mondatos összefoglalót, ami indulás előtt elengedhetetlen egy ilyen játéknál. 

Már a beléptetés sem a szokványos módon zajlott le. Kaptunk egy szemtakarót, amit használnunk kellett, és egymás vállát fogva vezettek be minket egy teljesen sötét helyiségbe, ahol aztán elkezdődött a játék. A sztori szerint megfertőződünk és 50 percünk van megtalálni az ellenszert, ha viszont nem sikerül akkor örökre elveszítjük a látásunkat. Tehát a tét nagy volt, de a hozzámért feladatok is. Figyelni kellett a hangokra, tapogatni kellett a korom sötétben, felismerni a tárgyakat és közben ketyegett az óra. A megtalált ládákat természetesen külön kulcsok nyitották. A mi csapatunknak, ez  a kihívás egy kicsit nagy falatnak bizonyult, nem sikerült kijutni. 

–Mi nagyon sok ilyen szemléletformáló programot csinálunk itt a városban, és azt tapasztaltuk hogy az embereknek mindig egy ilyen rendkívüli kíváncsiságot jelent a sötétség. A szabadulószoba az egy remek eszköz lenne az érzékenyítéshez, hiszen a fiatalok számára egy nagyon népszerű dolog, számunkra pedig egy nagy kihívás ezt kialakítani. Úgy tűnik hogy ez tényleg be is vállik, és hogyha a pályázati forrásaink megengedik, akkor évente több alkalommal is megrendezzük. – mesélte Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária, a Vakok és Gyengénlátok Integráló- és Sportegyesületének az elnöke. 

Többek között azt is megtudtuk, hogy tervben van idén több program is a VGYSE szervezésében, és dolgoznak egy extrém szabaduló pályán is. Azonban, aki  lemaradt erről a hétvégéről az se csüggedjen ugyanis a májusi 11 és 13 között, újra lehetőség nyílik kipróbálni a szabadulószobát.  

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában