Fejllesztés

2023.04.08. 12:27

Vasútállomás, fénysorompó és az oda vezető járda épül Gyöngyöshalászon

Több mint másfél kilométer hosszan vezet majd új járda a leendő vasútállomásig.

Sz. Sz. I.

Mintegy 4-5 hetet vesz igénybe Gyöngyöshalászon a Kolozsvári utcai járdaszakasz felújítása, tájékoztatott Pásztor János polgármester.

– Az aszfaltburkolatú, beton szegéllyel ellátott gyalogjáró szélessége 150 centiméter lesz. A felújítás egyrészt kapcsolódik az önkormányzatunk járdaépítési programjához, amelynek révén az Atkári úti buszmegállótól a vasútállomásig a teljes járdaszakasz megújul 1,7 kilométer hosszúságban. A beruházás másrészt kapcsolódik a Gyöngyös és Vámosgyörk állomások közötti vasútvonal építési projektjéhez. Gyöngyöshalászon nem csak megállóhely lesz, hanem állomás épül üzemi épülettel, parkolókkal, valamint fény- és félsorompó telepítésével – részletezte Pásztor János.

gyöngyöshalász, vasútállomás, sorompó, tervrajz
A gyöngyöshalászi vasútállomás és a sorompó tervrajza
Forrás: Gyöngyöshalász önkormányzata

A polgármester a munkálatok során felmerülő kellemetlenségek miatt türelmet és megértést kér a lakosoktól, a megnövekedett forgalom miatt pedig fokozott óvatosságra inti az arra közlekedőket.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában