Túra

2023.05.12. 11:21

A Cincér tanösvényen át a Harkály Házig sétálnak

E hétvégén szombaton kellemes túrára csalogatják a családokat Mátrafüredre.

B. K.

A Harkály Házban is remek programokkal készülnek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A madarak és fák napjához csatlakozva a mátrafüredi Harkály Ház is érdekes programokkal várja az érdeklődő családokat e hétvégén szombaton. 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság oldalán olvasható, az érdeklődők Sástón, a parkolóban kezdik a napot délelőtt 10 órakor, ahonnan a Cincér tanösvényt bejárva, lesétálnak Mátrafüredre. A vezetett tanösvénytúra központi témája az erdő. Különböző erdőtársulásokon keresztülhaladva beszélgetnek a hazai erdők típusairól, helyzetéről, testközelből megismerkedhetnek néhány bennük élő, hozzájuk kötődő állat- és növényfajunkkal. A könnyed túra után a Harkály Házhoz érkezve pedig a madaraké lesz a főszerep. A látogatók megfigyelhetik az udvarban fészkelő, mesterséges odúkat elfoglaló különböző madárfajokat.

A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a túra nem körtúra! Sástóról indul és Mátrafüreden ér véget, így az esetlegesen Sástón hagyott autóhoz való visszajutást egyénileg szükséges megoldani (tömegközlekedéssel, gyalogosan). A 3,5 kilométernyi szakasz könnyen teljesíthető. Aki egyéb részletekre is kíváncsi, a [email protected] email címen érdeklődhet, illetve regisztrációra is itt van lehetőség. A program rossz idő esetén elmarad. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában