Tündérpakk

2023.05.03. 12:02

A menstruációs szegénység ellen küzdenek Egerben is

Van, hogy a gyermekek ciklusuk idején rongyokat használnak.

Sz. M. L.

Részben Egerben szeretnénk megvalósítani egy Nemzeti Együttműködési Alapban nyert pályázatot, azaz menstruációs szegénység elleni felvilágosító anyagot terjeszteni a gyermekeknek - mondta szerdán sajtótájékoztatón a városházán Pataki Szomolányi Tímea a Tündérpakk Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Pataki Szomolányi Tímea a Tündérpakk Alapítvány kuratóriumi elnöke, Farkas Attila Eger alpolgármestere, Lőrincz Noémi projekt koordinátora
Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Kiemelte, sok gyermek és fiatal nem jár iskolába a ciklusa idején, mert nem tudnak a szülők higiénés termékeket vásárolni, rongy darabokat használnak vagy semmit a menstruáció alatt.

A felvilágosításon túl menstruációs csomagot is terjesztünk védőnők bevonásával az iskolákban. Több mint 700 gyermeknek szeretnénk eljuttatni. Minden évben van felvilágosítás, de támogató mintacsomagra nem telik sajnos - tette hozzá.

Farkas Attila megköszönte a tankerület támogatását
Fotó: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

Egy nő mindenhol nő. A hajléktalanszállón vagy a szegregátumban is. A Tündérpakk mindig kér higiéniás terméket is adományba - ismertette Lőrincz Noémi, projekt koordinátor. 

Elmondta, a csomagban tájékoztató füzet, menstruációs naptár is található. Megérthetik a gyermekek, hogy mi történik a testükkel a változáskor. Betétek és tampon is található benne. 

Farkas Attila alpolgármester elmondta, hálásak az Egri Tankerületi Központnak, hogy pozitívan álltak a kezdeményezéshez.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában