Heol.hu podcast

2023.05.02. 19:55

Az egri kispapok Ferenc pápával is kezet szoríthattak

Mokánszki Máté, Novák Lajos és Szedmák Zoltán számára egész életükre meghatározó az élmény.

Sz. Sz. I.

Novák Lajos (balról), Szedmák Zoltán és Mokánszki Máté - Az Egri Érseki Papnevelő Intézet három papnövendéke is részt vett Ferenc pápa látogatásán

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Érseki Papnevelő Intézetének három teológus hallgatója, Mokánszki Máté, Novák Lajos és Szedmák Zoltán nemcsak résztvevői voltak a Ferenc pápa három napos magyarországi látogatása eseménysorozatának, de vasárnap, a budapesti Kossuth Lajos téren szolgálatot végeztek a Szentatya által celebrált szentmisén. Egyikük sem először találkozott Ferenc pápával, hiszen látták őt már két évvel ezelőtt is, a Budapesten rendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. A hétvégi újabb találkozás azonban minőségileg más volt, a szentmise előtt mindhárman kezet foghattak a Szentatyával. 

A három kispap arról mesélt portálunknak, hogyan telt a pápai látogatás három napja. Kiemelték, milyen hatalmas jelentőségű a személyes találkozásuk a pápával a további életükre, a papi hivatásukra, a szolgálatukra.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on! 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában