Csapadék

2023.05.19. 10:05

Bezárt a hatvani vadaspark, biztonságba helyezték az állatokat a víz elől

Óvintézkedésekre volt szükség a Hatvani Vadasparkban, ugyanis a napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék nyomán megemelkedett a vízszint a létesítmény egyes részein.

T. O.

Biztonságban vannak a lakók

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Egyebek közt az emukat is magasabban fekvő területre vitték. Tímár Dávid, a vadaspark vezetője elmondta: gondoskodnak arról, hogy vadaspark minden lakója biztonságban átvészelje a következő napokat.

Az évben már a második alkalom, hogy a nagy mennyiségű csapadék több helyen is gondokat okozott Hatvanban is. A Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai, valamint a gondozók felkészültek az állatok magasabb területre való átszállítására.

– A tájékoztatások szerint várhatóan még emelkedni fog a vízszint, ezért a vadaspark minden munkatársa készenlétben áll. Főként a kistestű állatokat kell figyelnünk, előkészítettünk minden szükséges eszközt ahhoz, hogy akár éjszaka is át kell telepíteni a vadászgörényeket, mosómedvéket és a baromfiudvar lakóit. A park területét őrizzük, s lezártuk a hozzánk vezető járósétányt is. A vízüggyel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és figyeljük a vízállást – közölte Tímár Dávid.

A Hatvani Vadaspark további értesítésig a vízszint emelkedése miatt a zárva tart.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában