Elismerés

2023.05.23. 13:45

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és dr. Sütő László munkáját ismerték el

Kitüntetéssel ismerte el dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és dr. Sütő László munkáját éves közgyűlésén a Magyar Természettudományi Társulat.

M. H.

A társulat és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több évtizede ápol jó kapcsolatot

Forrás: uni-eszterhazy.hu

A (Királyi) Magyar Természettudományi Társulatot 1841 tavaszán alapították Pest-Budán. A szervezet a kezdetek óta feladatának tekinti a természettudományok magas szintű népszerűsítését, a fiatal tehetségek felkutatását és gondozását. A társulat és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több évtizede ápol jó kapcsolatot, a Hevesy György Kárpát-medencei Kémiaverseny és Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny országos döntőjének rendre egyetemünk ad otthont. Ismeretes, 2021-ben egyetemünkön alakult meg az MTT Észak-Magyarországi Területi szervezete, ekkor együttműködési megállapodást is kötött az intézmény és a társulat.

E közös, komoly múlttal bíró munka elismeréseként a Magyar Természettudományi Társulat éves közgyűlésén Bugát Pál - Szentágothai János emlékérmet adományozott dr. Pajtókné dr. Tari Ilonának, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorának, a szervezet Földtudományi Szakosztálya elnökének a társulatért, s a tehetséggondozás terén kifejtett munkájáért. A Magyar Természettudományi Múzeumban rendezett ünnepi eseményen dr. Sütő László, a Földrajz és Környezettudományi Intézet egyetemi docense Teleki Pál emlékérmet vehetett át – írja az egri egyetem honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában