Kikapcsolódás

2023.05.03. 11:14

Főzőverseny Hatvanban: nem az ízek számítottak, hanem hogy a résztvevők jól érezzék magukat + fotók

Hatvanban a Népkertben a főzőcsapatok már kora reggel elfoglalták állásaikat a hagyományos május elsejei főzőversenyen.

T. O.

Több szempont alapján értékelték a csapatok ételeit

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A programot Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki kitért arra, hogy a megmérettetés nem elsősorban a finom ízekről szól; a fő cél, hogy a hatvaniak jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak a szabadban és élvezzék a jó időt.

Az idén Nagy Zoltán királyi főszakács volt a zsűri elnöke, aki szerint kreatív és izgalmas receptekkel készültek a hatvaniak. Elmondta: több szempont alapján értékelik a csapatok ételeit. – Egy ilyen versenyen, nagyon fontos a csapatmunka is, valamint természetesen az ízek harmóniája. Adtunk néhány tanácsot is a versenyzőknek, így felhívtuk a figyelmüket a megfelelő időben történő fűszerezésre, valamint arra, hogy a tálalás is fontos szerepet tölt be az ételeknél – emelte ki.

Az eseményen 22 csapat főzött, közülük 14-en vettek részt a versenyben. A hagyományőrző és egytálételek kategóriában Hatvan Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata kapta az elsőnek járó kitüntetést. A legfinomabb belsőségek vagy azok felhasználásával készült ételt a Gáspár András Bajtársi Egyesület főzte. A legjobb saját vagy családi receptúra a Rózsai borjúk főzőcsapaté volt, a legfinomabb helyben készített desszertet pedig a Köménymagok fantázianevű társaság alkotta meg.
Ameddig az ételek készültek, a városi majálison a gyermekek vidámparki játékokon szórakozhattak, volt ugrálóvár, dodzsem és vásár is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában