2023.05.03. 11:14
Főzőverseny Hatvanban: nem az ízek számítottak, hanem hogy a résztvevők jól érezzék magukat + fotók
Hatvanban a Népkertben a főzőcsapatok már kora reggel elfoglalták állásaikat a hagyományos május elsejei főzőversenyen.
Több szempont alapján értékelték a csapatok ételeit
Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap
A programot Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki kitért arra, hogy a megmérettetés nem elsősorban a finom ízekről szól; a fő cél, hogy a hatvaniak jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak a szabadban és élvezzék a jó időt.
Az idén Nagy Zoltán királyi főszakács volt a zsűri elnöke, aki szerint kreatív és izgalmas receptekkel készültek a hatvaniak. Elmondta: több szempont alapján értékelik a csapatok ételeit. – Egy ilyen versenyen, nagyon fontos a csapatmunka is, valamint természetesen az ízek harmóniája. Adtunk néhány tanácsot is a versenyzőknek, így felhívtuk a figyelmüket a megfelelő időben történő fűszerezésre, valamint arra, hogy a tálalás is fontos szerepet tölt be az ételeknél – emelte ki.
Majális Hatvanban
Fotók: Albert Péter/Heves Megyei HírlapAz eseményen 22 csapat főzött, közülük 14-en vettek részt a versenyben. A hagyományőrző és egytálételek kategóriában Hatvan Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata kapta az elsőnek járó kitüntetést. A legfinomabb belsőségek vagy azok felhasználásával készült ételt a Gáspár András Bajtársi Egyesület főzte. A legjobb saját vagy családi receptúra a Rózsai borjúk főzőcsapaté volt, a legfinomabb helyben készített desszertet pedig a Köménymagok fantázianevű társaság alkotta meg.
Ameddig az ételek készültek, a városi majálison a gyermekek vidámparki játékokon szórakozhattak, volt ugrálóvár, dodzsem és vásár is.