Elismerés

2023.05.31. 21:51

Hivatalosan is madárbarát lett a detki iskola

A tanintézményben az odúkon, madáretetőkön és fészkelőhelyeken túl rovarhotel és rágcsálóetető is található.

Sz. Sz. I.

Madárvédelemből jelest kapott a detki iskola

Forrás: Petőfi Sándor Általános Iskola

Május 22-től viselheti a detki Petőfi Sándor Általános Iskola a Madárbarát iskola címet, tájékoztatta portálunkat dr. Vona-Túri Diána intézményvezető.

– Az elismerést elsősorban azoknak a szülőknek köszönhetjük, akik madáreleséggel és madáretetőkkel támogatták az iskola madarait. Szeretném kiemelni a szülők közül Vona Ádámot, aki 5 darab, szabványnak megfelelő A-, B-, illetve D-típusú odút, valamint egy fülesbagolynak alkalmas odút készített. Madárbarát iskolánkban a hagyományos madáretetőkön és -itatókon, továbbá mesterséges és természetes fészkelőhelyeken túl rovarhotel és rágcsálóetető is található – részletezte dr. Vona-Túri Diána.

Az elismerő címet adományozó Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közlése szerint az egyesület Madárbarát iskola alprogramja a madárvédelem mellett egyedülállóan jó lehetőségeket kínál az iskola környezeti nevelési programjának, a tanmenetek és óratervek bővítéséhez. Emellett alkalmas a szakköri, tudományos diákköri, és szabadidő szervezési munka segítésére is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában