Ünnepség

2023.05.22. 18:25

Keresztény fesztivál a hatvani Kossuth téren + fotók

Hatvanban Keresztény Fesztiválra várták az érdeklődőket a Kossuth térre. A rendezvényen változatos programokkal képviseltették magukat a város egyházközségei és intézményei.

T. O.

Sokan kilátogattak a rendezvényre

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az ökumenikus eseményen a település református, katolikus, baptista és evangélikus egyházközségei és intézményei mutatták meg, milyen sokszínű a kereszténység. A rendezvényt – amelyen sok fiatal is részt vett – Horváth Richárd polgármester nyitotta meg.

– Mindannyian együtt vagyunk azokkal, akiknek a társaságában jól érezzük magunkat, és akiket szeretünk. Erről szól egy ünnep, és őszintén remélem, hogy erről szól az élet is. Köszönöm szépen önöknek, hogy itt vannak, és együtt ünnepelhetünk. Mindannyiuknak őszintén a legjobbakat kívánom – fogalmazott.

– Hatalmas erő, hogy felekezettől függetlenül, testvérként tekintünk egymásra – Hívta fel a figyelmet Krizsán Zoltán, Hatvan Belváros Római Katolikus Egyházközségének plébánosa. Kocsik Mónika, a Hatvani Evangélikus Egyházközség lelkésze hangsúlyozta: akkor tudunk igazán hasznosan élni és egymásnak szolgálni vele, ha az igazi forrásból árad az a megtermékenyítő eső, a napfény és az a föld, ami nem más, mint Jézus Krisztus áradó szeretete. Nemeshegyi Horváth György, a Hatvani Baptista Gyülekezet lelkipásztora egy rövid imával áldotta meg a jelenlévőket. A Keresztény Fesztivál témája a gyümölcstermés – mutatott rá Tatai István, a Hatvani Református Egyházközség lelkésze, aki szerint a Szentlélek tud olyan fát plántálni a szívünkbe, ami jó gyümölcsöket terem.

A kézműves foglalkozások mellett megannyi program várta a kicsiket és a nagyokat. Volt lelkigondozói sátor, egy másik állomáson képregény formájában bibliai történeteket ismerhettek meg kisebbek. Egyebek közt Jézus Krisztust dicsérő zenéket is hallhatott közönség, s a gyülekezetek kórusai is felléptek. Az esemény imával és áldással zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában