Minek nevezzelek?

2023.05.27. 14:44

Kétpúpú tevecsikónak keresnek nevet Gyöngyösön

A Gyöngyösi állatkert egy fontos döntés előtt áll, amihez Facebook oldalukon kértek segítséget.

HEOL

Egyelőre kicsitevének hívják

Március 2-án Sába nevű  Kétpúpú tevekancánk (Camelus bactrianus) egy pici, "csupaláb" kanca tevecsikónak adott életet. Nagy öröm ez számunkra, hiszen első alkalommal jött világra életerős teve csikó állatkertünkben – írta a gyöngyösi állatkert facebook bejegyzésükben.

A  kis kancacsikó életének első hónapjai nehezen indultak. Ismeretes az állatok körében, hogy a tapasztalatlan anyák első ellésük után nem tudnak mit kezdeni az újszülöttekkel, mintha a természet váratná őket a felkészültséggel. Bár ez nem minden esetben van így, állatkerti berkekben első utódlás esetén készülünk és számítunk a probléma fellépésére. Sajnos Sábának sem ment a rutin még, jelenléte veszélyes volt a csikó számára ezért szakértő kollégáink vették át nevelését. Szarvasmarha borjak neveléséhez használt készítménnyel táplálták és táplálják a mai napig, aminek köszönhetően gyorsan megerősödött s mára a kezdeti barna hosszúlábú szőrcsomóból egész formás kis teve lett – olvashattuk az állatkert közösségi oldalán. 

Egyelőre név nélkül kicsitevének becézve éli az életét most, hogy kellőképp megerősödött viszont a gyöngyösi állatkert szeretné a hagyományaihoz hűen egy hozzá illő nevet választani neki. Hagyományosan minden náluk született állat az édesanyja nevének kezdőbetűjével azonos kezdetű keresztnevet kap. A kis teve esetében S betűvel kellett gondolkodniuk. 

A következő 3 név közül szeretnének választani, amelyhez szeretnék a látogatóik segítségét kérni:
Selin 
Sema
Safiye

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában