Mi történik?

2023.05.13. 18:08

Kukásautóról pakolják a szemetet a felnémeti közterületre + videó

Igencsak érdekes videó terjedt Egerben.

HEOL

Jól láthatóan a kukásautótól hordják el a szemetet

Forrás: Facebook

Frissítés

A videót eltávolították. Az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. pedig hivatalon Facebook-oldalán reagált a látottakra.

– Kollégáink zöldhulladék gyűjtést végeztek Eger-Felnémet városrészben. A zöldhulladék gyűjtése során a zsákokból a hulladékot a járműbe ürítik, a zsákokat pedig összegyűjtve elszállítják. A rendkívül nagy mennyiségű összegyűjtött üres zsákokat már nem tudták tovább szállítani a jármű felépítményén ezért azt közterületen elhelyezték, és a gyűjtést tovább folytatták. A kihelyezett üres gyűjtőzsákokat a nap folyamán kollégáink elszállították a helyszínről. Visszautasítunk minden olyan feltételezést, amely szerint illegális hulladékot helyeztek volna el kollégáink közterületen – fogalmaztak.

Korábban írtuk

Egy felnémeti lakos osztotta meg Facebook-oldalán a nem mindennapi felvételt, melyen jól látszik, hogy szombat reggel megáll a kukásautó az utcában és egy üres területre pakolnak ki belőle több zsák hulladékot.

– A mai napon megállt a ház előtt a kukásautó, és pár szorgos munkás a konténer alá bedugdosott szemeteszsákokat szépen lepakolta a Bükki Nemzeti Park és a házunk közötti füves területre, az út szélére, majd mint akiknek ez mindennapos bevett gyakorlat, egyszerűen távoztak a helyszínről, a szemetet pedig otthagyták..
Ha nincs erről kamerafelvételem, akkor pedig engem büntet meg a hatóság, mert a szemetelés 2021 óta nem is szabálysértés, hanem bűncselekmény. Biztos senki nem hitte volna el nekem, hogy valójában mi történt... az igazság az, hogy én sem hittem volna el ha nem nem látom saját szememmel.. – olvasható a videóhoz írt bejegyzésben.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, amint válaszolnak közöljük azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában