Medvenyom

2023.05.31. 11:26

Medve cammoghatott Sirok határában, újabb nyomot észleltek

A kirándulók, gombázók kora reggel és alkonyat környékén kerüljék el az erdőt! Ezt kéri Tuza Gábor, Sirok polgámrestere.

B. K.

Felhívást tett közzé Tuza Gábor, Sirok polgármestere közösségi oldalán. Azt írja, Almalápa és a Szabás környékén, a 24-es út Eger felőli bevezető részén medvét, medvenyomot észleltek. Hangsúlyozta, ez egy információ, figyelemfelhívás, nem pánikkeltés! 

Arra kér mindenkit, hogy most a gombaszezon kezdetén és természetesen később is, fokozott figyelemmel legyenek. Kora reggel, alkonyat környékén ne járjanak az erdőkben. Ha mégis találkoznak medvével, csendben, nem hátat fordítva az állatnak, minél előbb távolodjanak el tőle és az erdőből is jöjjenek ki. - Kérem értesítsék a polgármesteri hivatalt! - írja a faluvezető. 

Minderről értesítették a vadásztársaságot, a rendőrséget és a Bükki Nemzeti Parkot is.  Nyugalmat, megfontoltságot kér és egyben az információ megosztását kéri mindenkitől Tuza Gábor. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában