Közlekedés

2023.05.23. 10:54

Ne megszokásból autózzunk a gyöngyösi Felsővárosban!

Közel egy év után visszaállt az eredeti forgalmi rend több utcában.

Sz. Sz. I.

Visszaállt az eredeti forgalmi rend az érintett szakaszon (Arhív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Május 22-én reggel a szükséges táblák cseréjével életbe léptek azok a forgalmirend-változások Gyöngyösön, amelyekről a képviselő-testület Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága döntött, adta hírül a városháza. 

Közlésük szerint a Kont bíró utca eddigi egyirányú, észak-déli szakaszát kétirányúsították a József Attila utcától a Kont bíró utca kelet-nyugati irányú szakaszáig.
A Papföldi utca átmenő forgalom elől elzárt szakaszát megnyitották az átmenő forgalom számára egy irányban, az Őrálló utcától a Zöldkert útig a Zöldkert utca irányában. A Virág utca korábban egyirányú szakaszát kétirányúsították az Áchim András és az Árvai utcák között.

Ahogy arról portálunkon is beszámoltunk már, a gyöngyösi önkormányzat még tavaly júliusban döntött a Felsőváros több utcájának forgalmirend-változásáról. Ennek oka az volt, hogy az állami kezelésben lévő belterületi utak – különösen a Petőfi Sándor utca – felújítása miatt aránytalanul nagy forgalom zúdult néhány kis utcára. A felújítási munkák azóta befejeződtek. A helyben élők tapasztalatai szerint már nincs szükség az egyirányúsításokra, ezért az önkormányzatnál kezdeményezték az eredeti forgalmi rend visszaállítását, áll a városháza közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában