Állásbörze

2023.05.16. 17:36

Rengeteg munkahely van Gyöngyösön és környékén, derült ki a karriernapon + fotók

A karriernapon megjelent munkaadók előadásokkal is segítették az álláskeresőket.

Szabó István

Az érdeklődők választ kaptak a személyes kérdéseikre, de akár az önéletrajzukat is beadhatták a cégekhez

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Állásbörzével egybekötött karriernapot szervezett kedden Gyöngyösön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusa. A napra 23 cég – gyöngyösi és környékbeli településeken működő, valamint országos nagyvállalat – jelezte előzetesen a részvételét. Az egyes munkáltatók standjainál az érdeklődők személyes kérdéseikkel is felkereshették a számukra szimpatikus cégeket, sőt, azon frissiben akár az önéletrajzukat is benyújthatták. Az állásbörzén megjelent munkaadók kínálatát végighallgatva kiderült, rengeteg munkalehetőség kínálkozik Gyöngyösön és környékén.

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi  üzeme kettős céllal érkezett az az állásbörzére, közölte portálunkkal Bartucz Szilvia senior specialist talent acquisition & mobility munkatárs. 

– Az egyik célunk az, hogy megmutassuk az üres álláshelyeinket mérnöki, technikus és operátor pozíciókban. A másik, amiért jöttünk, hogy egy előadás révén a tanácsainkal segítsük a pályakezdő fiatalok elhelyezkedését – fogalmazott Bartucz Szilvia.

A markazi székhelyű K&V International Transport kínálatát alapvetően meghatározza, hogy egy fuvarozó nagyvállalatról van szó.

– Elsősorban autóbuszvezetőket, illetve nemzetközi és belföldi gépjárművezetőket keresünk. Vannak azonban egyéb nyitott pozícióink is, például szállítmányozó, autószerelő, gumiabroncs-javító, kerék-kiegyensúlyozó, valamint kontroller munkakörbe is keresünk jelenleg új kollégát – sorolta Arday Roberta képzési munkatárs.

A Biocont Magyarország Kft. részéről Tóth Ágoston fejlesztőmérnök elmondta, hogy a biológiai növényvédelem eszköztárát forgalmazzák, ennek a működőképességét hirdetik. Jelenlétük egy agráregyetem karriernapján természetes. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-Budapesti Adóigazgatósága fiatal, dinamikus kollégákat keresett jó csapatukba jó bérezéssel, szakmai kihívással, karrierlehetőséggel, közölte dr. Rácz Boglárka humánpolitikai osztályvezető. A Hotel Ózon Mátraháza a szállodán belül minden területre kínált munkalehetőséget az álláskereső fiatal diákoknak. Némedi Barnabás food & beverage manager elmondta, hogy a vendéglátás részre, továbbá a takarítókhoz, illetve a recepcióra is várnak új kollégákat. Minden munkára vágyó fiatalt szívesen látnak, tette hozzá Némedi Barnabás. Ozsvárt Gábor, a Generali Biztosító Zrt. gyöngyösi fiókvezetője arról tájékoztatott, hogy a biztosítások és a különféle pénzügyi termékek értékesítésben keresnek legfőképpen új kollégákat mind fő-, mind másodállásban.

Az MVM Mátra Energia Zrt. nagyon sokféle álláslehetőséggel jött a karriernapra mind fizikai, mind szellemi pozíciók tekintetében, mondta Varga Tamás, humánerőforrás-fejlesztési osztályvezető. 

– Folyamatosan keresünk gépész, géplakatos, hegesztő, villanyszerelő kollégákat. Ezen kívül a gazdasági területen jelenleg beszerző munkatársat, pénzügyi előadót is tudunk foglalkoztatni. A vasúti rakodó részlegünkre rendszeresen veszünk fel kocsirendező kollégákat – részletezte VargaTamás.

Az MVM Mátra Energia Zrt. nagyon sokféle álláslehetőséggel jött a karriernapra
Az MVM Mátra Energia Zrt. is többféle lehetőséget kínált a karriernapon
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Kovács Bernadett, a gyöngyösi Giant HR generalist munkatársa azzal fogadott, hogy rengeteg állásajánlatuk van. 

– Keresünk mindenféle mérnököt a robotizálástól kezdve a termelési mérnökig. Továbbá festőket, operátorokat, targoncás jogosítvánnyal rendelkezőket, termelési csoportvezetőt és sorolhatnám. Várunk minden önéletrajzot, mert biztos, hogy tudunk mindenkinek ajánlani olyan állást, ami megfelelő lehet a képzettségének és a tapasztalatának – foglalta össze Kovács Bernadett.

A nap folyamán a szép számú érdeklődőt húsz perces előadások is várták lényeges tudnivalókkal, egyrészt a bemutatkozó cégek képviselői részéről, de a gyöngyösi campus oktatói is készültek, hogy elmondhassák a hasznos tanácsaikat. Többek között szó volt arról, hogy hogyan varázsolhatunk a kommunikációból csodafegyvert, tanácsokat adnak az önéletrajzíráshoz, valamint az állásinterjúkhoz is. Részletezték, hogyan induljunk el a munka világába, miként válhat valaki közkedvelt kollégává. Az előadások témája volt a munkahelyi feladatközpontúság, a konfliktuskezelés, a XXI. századi versenyképességi készségek, az aktuális piaci terndek, álláskeresési tippek, továbbá a külföldi munkavállalás veszélyei, illetve a diákszövetkezeti munkával kapcsolatos ismeretek is.



 

 










 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában