Megszakad a szív

2023.05.14. 16:35

Siratják a gyerekek a Feldebrőről ellopott bárányokat

A család kedvenceit, négy kisbárányt loptak el Feldebrőről a napokban, mondta el portálunknak olvasónk, Prokajné Tóth Katalin, az állatok gazdája.

F. V. E.

A legkisebb bárányok tűntek el

Forrás: Beküldött

– Végtelenül szomorúak vagyunk, és nem csak az érték miatt, hanem mert a gyerekeink nagyon szerették őket, szó szerint kezesbárányok voltak, simogatni is hagyták magukat. Annyira barátságosak voltak, hogy még a helyi óvodások is a csodájukra jártak, eljöttek hozzánk, hogy megszeretgessék a jószágokat – kezdte beszámolóját olvasónk, akitől megtudtuk, egyik éjszaka hangos kutyaugatásra lettek figyelmesek. Azt hitték, az aznap hozott új tehénnel lehet gond, talán kiszabadulhatott, azért ugatnak a kutyák. 

A gyerekek nagyon szerették az ellopott bárányokat
A gyerekek nagyon szerették a bárányokat
Forrás: Beküldött

– A férjem nem sokkal az ugatás kezdete után kiment szétnézni, de mivel a tehenet a helyén találta, a bárányok pedig, mint máskor is, bégettek, ezért úgy tűnt, minden rendben van. Különösebb mozgolódás sem volt. Szerda reggel derült csak ki, hogy nincs meg minden állat, a négy legkisebb bárány hiányzik. Ekkor láttuk meg, hogy átvágták a kerítést, s rögtön értesítettük is a rendőrséget és az önkormányzatot. A falu kameráinak felvételeit visszanézték, és kezdetét vette a nyomok vizsgálata is – részletezte Prokajné Tóth Katalin. 

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, amint válaszolnak a kérdéseinkre, hírt adunk róla. 

Jakab Ernő, a település polgármestere közösségi oldalán tette közzé a történteket, s húszezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában