Útinform

2024.05.11. 08:40

Terelik az autósokat, Füzesabonynál is dolgoznak az M3-ason

A Kékes Csúcsfutás a Mátrában útlezárást követel. A munkálatok pedig az M3-as autópályán nehezítik a forgalmat szombaton.

Heol.hu

A Kékes Csúcsfutás rendezvénye miatt szombaton délelőtt 10 óra 30 perctől 13 óra 30-ig lezárják a 24-es főutat Mátrafüred és Mátraháza között, illetve a Kékesre vezető utat. Az arra közlekedők ez idő alatt  a Pásztó - Szurdokpüspöki útvonalon, jelentős többlet út árán kerülhetnek.  

A Vásárosnamény felé vezető oldalon, Gödöllő térségében, a 33-as és 35-ös km között aszfaltoznak. A forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, Budapest felé pedig a külső és a leálló sáv járható. 

  • Meghosszabbították a terelés hosszát Füzesabony és Mezőkövesd között. A főváros felé vezető oldalt a 119-es és a 111-es km között lezárták, így a munkaterület már érinti a Füzesabony csomópontot is. A főváros felé vezető oldalon sem le, sem felhajtani nem lehet. A Budapest felé haladókat átterelik az ellenkező oldal belső sávjába, Vásárosnamény felé pedig a külső és leállósávon halad a forgalom. A mezőszemerei pihenő már korábban is zárva volt. 
  • A Geleji pihenő környékén, a 149-es és 139-es km között a terelést elbontották, a munkavégzés megszűnt, azonban Budapest felé a Geleji pihenő még nem használható. 
  • A Vásárosnamény felé vezető oldalon, Mezőcsát közelében, a 155-ös és 158-as km között csak a külső sáv járható felújítási munka miatt. A közeli 156-os km-nél lévő Mezőcsát / Hejőpapi csomópontban nem lehet fel- illetve lehajtani. 
  • A Vásárosnamény felé vezető oldalon Polgár térségében javítják a burkolatot, a 171-es és a 176-os km között. A forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelték át, így ott irányonként egy sáv járható. A Polgár csomópont már használható.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában