Nyitott szertárkapuk

2023.05.28. 17:56

Tűzoltó legyek vagy katona: megnyíltak a szertárkapuk gyereknapon + fotók

Ismét sok gyerek képzelhette magát tűzoltónak.

M. H.

A gyerekek számára láthatóan nagy élményt jelentett a rendezvény

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

A gyereknapon már hagyomány, hogy megnyílnak a tűzoltó laktanyák szertárkapui, így volt ez most vasárnap is azért, hogy feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Vasárnap délelőtt tíz órától várták az érdeklődőket Heves vármegye valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon.

Délután négy óráig voltak látogathatóak a tűzoltólaktanyák, ahol megélénkültek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatták be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket. A kicsik megtekinthették, sőt ki is próbálhatták a speciális eszközöket és felszereléseket, valamint magukra is ölthették a tűzoltók öltözékét is. Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, vármegyeszerte több száz gyermek ült be izgatottan a tűzoltóautókba, próbálta ki a lánglovagok felszerelését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában