Rendkívüli ülés

2023.05.12. 08:24

Vendégmunkásokra számítanak, de még nem tudni, mely befektető fejleszt Gyöngyös iparterületén

A város képviselő-testülete rendkívüli ülésen módosította a terület építési szabályzatát.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi grémium módosította a helyi építési szabályzatát

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyös képviselő-testülete a csütörtöki rendkívüli ülésén módosította a város helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről (HÉSZ) szóló önkormányzati rendeletét. A módosítás a Gyöngyös-Vámosgyörk vasúti pálya, illetve a Külső Mérges-patak, valamint Gyöngyöshalász közigazgatási határa által határolt déli iparterület Gip-11 építési övezetére vonatkozik. Az előterjesztés elfogadásával a HÉSZ úgy módosult, hogy az övezetekben és építési övezetekben az előírt maximális épületmagasság – a technológiai indokoltság mértékéig – az épületrészeknél, illetve a műtárgyaknál túlléphető 30 méterig, kivéve a Gip-11 jelű építési övezetben, ahol maximum 46 méterig. Az új szabályozás szerint továbbá a  Gip-11  építési  övezetben  elhelyezhető  még  a  gazdasági  területhez  kapcsolódó munkásszállás is.

Az előterjesztésben olvasható, hogy "a több ezer munkaerő igényű ipari telephelyen biztosan szükség lesz nagy mennyiségű vendégmunkásra, akiket a telephelyen belül kívánnak elszállásolni." Az előterjesztésben szerepel az is, hogy a  Heves Vármegyei Kormányhivatal Állami Főépítészi Iroda szerint az elkészült módosítási dokumentáció és az egyeztetési eljárás a jogszabályban előírtaknak megfelelő, a HÉSZ módosítás jóváhagyását nem kifogásolja.

Azzal kapcsolatban, hogy mely befektető érdeklődik a szóban forgó iparterület iránt, Hiesz György polgármester annyit közölt, hogy még nem publikus. 

A képviselők módosították a város részvételi költségvetésének szabályzatát is. Kárpáti István alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, a változtatásra azért volt szükség, hogy az online szavazásnál bevett eddigi gyakorlatot – az adóazonosító jel bekérését – az offline voksolásnál is meghonosítsák. 
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában