Bonyodalom

2023.05.24. 08:21

Vészhelyzet Eger felett: rosszul lett a stewardess, leszállásra kényszerült egy utasszállító

Egy angol légitársaság Londonból Bukarestbe tartó gépén kellett mielőbb orvosolni a vészhelyzetet.

HEOL

Az Airbus A320-as a szlovák légtérből lépett át 170 utassal a fedélzetén, amikor Eger közelében sürgősségi vészhelyzet miatt kért azonnali leszállási engedélyt. Ezt rövid úton meg is kapta, majd gyorsan irányt változtatott. A Bükk lankái felett egy nagyobb hurkot leírva észak felé fordult, rövid időre visszatért Szlovákiába, majd eredeti útvonalát keresztezve Budapest felé fordult, ahol nem sokkal később, a ferihegyi reptéren rendben landolt - adta hírül a Bors.

Mint írják, a cég egyik neve elhallgatását kérő alkalmazottjának elmondása szerint a helyzet nagyon komolynak tűnt, a kapitánynak pedig nem volt más választása. Úgy tűnt: megállt a szíve. A légitársaság közleményéből kiderült, az eset vasárnap történt, de csak most hozták nyilvánosságra. Azt is közölték, hogy az egyik fiatal légiutas-kísérő veszítette az eszméletét, állapota hamar kritikussá vált, a személyzet tagjai pedig úgy vélték: szívrohama van.

A hírportál beszámolója szerint Ferihegyen a mentők már a kifutónál várták és azonnal kórházba szállították a stewardesst. Vele tartott egy kollégája is. A kitérő miatt azonban a személyzet túllépte a ledolgozható órák számát, így kényszerűségből utasaikkal együtt Budapesten töltötték az éjszakát. Az utasszállító csak hétfőn folytathatta az útját, így végül 21 órával később érkezett meg Bukarestbe.

A nő állapota szerencsére már másnapra radikálisan javult és azóta fel is épült. Rosszullétét nem infarktus okozta, írták

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában