Buli

2023.06.13. 19:17

A térség egyik legjobb hangulatfelelőse a terpesi polgármester

Fergeteges hangulatú nyárköszöntő bulit tartottak Terpesen a hétvégén. Ez már a sokadik alkalom volt, amikor százak szórakoztak együtt megyénk egyik legkisebb településén.

B. K.

Bujáki Ferenc, Terpes polgármestere nagyon büszke falujára. Mindent megtesz, hogy jól érezzék magukat az itt élők

Forrás: Facebook/Bujáki Ferenc

Ébredj Terpes! címmel fantasztikus hangulatú nyárköszöntő partit rendeztek Terpesen a hétvégén. Bár tartottak egy kicsit a kiszámíthatatlan időjárástól a szervezők, végül felhőtlenül telt a délután és az este a Terpes Parkban. Délelőtt zumbázni, jógázni hívtak mindenkit a szabadba. 

Délután a Pünkösdi Rózsák Hagyományőrző Csoport búcsújárást szervezett a régi hagyományokat felelevenítve, amelyen a békéért imádkoztak. Fellépett a helyi fiatalokból szerveződött Tarna-Parti-Zanok társulat, akik a falujuk történetét mutatták be. 

Ezt követően a Sárkánydobosok fokozták a hangulatot, majd könnyűzenei koncertek, népszerű előadók váltották egymást a színpadon. Ezúttal is nagy sikert arattak a tarnaleleszi Vándorland együttes formáció ügyes zenészei. A közismert előadók – Kerozin, Réka, Várhegyi Gábor, Vándorland, Pityu és zenekara – kora délután léptek színpadra, Kabai Alex pedig este kilenctől koncertezett. 

A napot retródiszkó zárta, ahol a DJ Bujáki Ferenc, a falu polgármestere volt. Az időben érkező vendégeket meleg ebéddel várták, a gyerekeknek pedig számos játékos programot szerveztek a nap folyamán. 

Megyénk második legkisebb lélekszámú településén (Kisfüzes után) az elmúlt időszakban számos remek hangulatú bulit tartottak. Ez köszönhető egyrészt a szomszédos Szajlával való összefogásnak is, hiszen egymást támogatva, segítve rendezik meg egyre népszerűbb programjaikat. A sikerekben jelentős része van Bujáki Ferencnek, Terpes fiatal polgármesterének is, akiről kevesen tudják, hogy hivatalos DJ is. 

Portálunk érdeklődésére elmondta, hogy idén húsz éve annak, hogy  elvégezte az ehhez szükséges tanfolyamot, s azóta számos felkérésnek eleget téve, szabad idejében jó hangulatú retro-diszkókat rendez.

A kezdetekről úgy fogalmazott, fiatalabb korában barátaival nem hiányozhatott egyetlen hétvégi egri diszkóból sem. - Törzshelyünk volt a Kazamata,  Broadway. Imádtunk jókat bulizni. Már akkor úgy gondoltam, hogy jó lenne a lemezlovas helyén állni, hogy én dönthessem el, milyen zenékkel és kísérő szöveggel szórakoztathatnám jobban a közönséget - mondja.

Ezt az álmot valóra váltotta, s ha kérik, immár két évtizede ő diktálja a tempót a térség számos bulijában. Közönsége rajong érte, mivel rendkívül közvetlen, minden könnyűzenei műfajt és előadót jól ismer. Tudja, mikor és milyen számokkal lehet felrobbantani a hangulatot, közönségével állandó párbeszédben áll. Személyesen köszönti a szülinaposokat, a jeles évfordulót ünneplőket egy-egy jól választott zeneszámmal. Ha kisebb buliról van szó, többnyire a hangosításért is ő felel. Ért mindenhez, ami ehhez szükséges. 

Az utóbbi időben egyre többen kérik fel a térségben egy-egy falunapi bulira, mivel  tudják, hogy garantált a jó hangulat, ha ő gondoskodik róla.

Polgármesterként is népszerű. Terpesi születésű lévén mindenkit ismer a faluban. A legutóbbi önkormányzati választáson neki szavaztak bizalmat a helyiek, és ezért a mai napig hálás. 

Azt mondja, szeretné ha Terpes megmaradna annak a hagyománytisztelő kis falunak, amelyre a mai napig nagyon büszkék. Épp ezért támogat minden olyan szerveződést, csoportot, amelyek a kis mátrai település hírnevét öregbítik. Hozzáteszi, a falu az elmúlt években sokat gyarapodott, fejlődött, köszönhetően a térség országgyűlési képviselőjének, Horváth Lászlónak, aki szívügyének tekinti a terpesiek boldogulását is. Úgy gondolja, a megye egyik legkisebb települése megérdemli a figyelmet. Nemcsak azért mert gyönyörű helyen található, hanem azért is, mert békére törekvő, egymást támogató emberek lakják.

 

    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában