Szűrés

2023.06.29. 15:09

Az államtitkár Kerecsenden elárulta, miért álltak egy ideig a szűrőbuszok

Dél körül Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár is megjelent Kerecsenden az ingyenes lakossági szűrőprogramon.

B. K.

Délig közel 70 ember vett részt a szűrésen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kerecsenden dél körül Takács Péter, egészségügyért felelős államtitkár is tiszteletét tette a szűrőbuszos rendezvényen. A szervezők arról tájékoztatták, hogy délig közel hetven ember regisztrált és vett részt valamilyen szűrővizsgálaton. Portálunk kérdésére, hogy meddig vehetők igénybe ezek a szolgáltatások, úgy válaszolt, hogy a szabadtéren rendezhető, hasonló szűrőbuszos programok egyelőre a nyár végéig, kora őszig tartanak, s az ezeken szűrt vizsgálati eredmények felkerülnek az EESZT Lakossági Portál felületére, ahol az Ügyfélkapus bejelentkezést követően bármikor bárki számára megtekinthetők.

Megkérdeztük azt is, mi az oka annak, hogy lakossági szűrőbuszok néhány hónapig nem üzemeltek. Válasza szerint ennek oka kettős. A szűrések koordinációja átkerült a nemzeti Egészsségbiztosítási Alapkezelőtől az Országos Kórházi Főigazgatósághoz, így ez némi időt vett igénybe. Az átszervezés alatt átvizsgálták a járművek műszaki állapotát, és elvégezték ezek karbantartását is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában