Kirándulás

2023.06.14. 11:00

Az ökocentrumban is jártak a gyöngyösi hallgatók

Egerbe is ellátogattak.

M. H.

Tanulmányi kirándulás keretein belül ismerkedett a Károly Róbert Campus 15 mesterképzéses külföldi hallgatója Magyarország második legnagyobb tavával, a Tisza-tóval, majd Egerrel, Heves vármegye székhelyével – írja az intézmény honlapján. A kis csapat a Gyöngyöstől alig 65 kilométerre található Tisza-tavi Ökocentrumban kezdte a térség turisztikai látványosságainak felfedezését. A helyszín megfelelő terepet biztosított ahhoz, hogy ökoturizmushoz kapcsolódó turisztikai és vállalkozási ötleteket gyűjtsenek. A 2012-ben megnyitott poroszlói létesítményben található Európa legnagyobb édesvízű, közel 1 millió liter össztérfogatú akváriumrendszere. A látogatóközpont célja, hogy szórakoztató módon, interaktív állomások bevonásával mutassa be a térségben őshonos állatokat.

Ezt követően a Turizmus-menedzsmentet és Vállalkozásfejlesztést tanuló hallgatók kísérőikkel Egerbe utaztak. Észak-Magyarország második legnépesebb városát, történetét és turisztikai attrakcióit – például a Dobó teret és a várat – egy belvárosi séta keretein belül ismerték meg. Emellett természetesen szó volt a városban turistaként felkereshető egyéb turisztikai létesítményekről, valamint a rájuk épülő vállalkozásokról is. A hallgatók a nap zárásaként szabadprogram keretein belül tovább ismerkedhettek Eger városával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában