Heol.hu podcast

2023.06.23. 12:24

Elképesztő érzelmi intelligenciával rendelkeznek a mentett állatok

Társy Diánával beszélgetett Vass Judit legújabb podcast-adásunkban.

V. J.

Társy Diána

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány munkatársa, az egri menhely vezetője, Társy Diána volt a vendégünk, aki többek között a menhely múltjáról, jelenéről és terveiről, az örökbefogadásról, valamint az állatok fizikai és lelki sérüléséről is beszél a mai podcastben. 4400 négyzetéteren gondozzák a kutyusokat és a cicákat, jelenleg 204 állat él a menhelyen. Társy Diána elmondta: kolléganőjével önkéntesként, a hét minden napján dolgoznak, nyaralásra, szabadidőre, családra minimális idő marad.

A menhelyet az adó 1 százalékából és adományokból működtetik, de csak az éves szemétszállítási költség 2 millió forint, a villamosenergia-fogyasztás havi szinten több, mint félmillió forint, és ezekhez jönnek még az állatorvosi, az élelmezési és a javítási költségek. Épp ezért minden segítséget, minden támogatást örömmel fogadnak, legyen az önkéntes munka, pénzadomány, vagy élelem. A menhely egyik legfontosabb célja: megbízható örökbefogadó gazdit találni a kutyáknak. Társy Diána elárulta: a mentett kutyák érzelmileg többet tudnak adni, hálásabbak, erősebben kötődnek, mint a vásárolt kutyusok.

Hallgassa meg teljes adásunkat:

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában