Felfoghatatlan

2023.06.21. 19:56

Érezte, a fia mellette van: Kiss Péter édesapja vall a zarándoklatról a Kancsendzönga-ra + videó

A Hír TV stábja idősebb Kiss Péterrel készített riportot.

HEOL

Eljutott Kiss Péter fia emlékhelyéhez

Forrás: Kalifa/Facebook

Az adás elején a családi album képeit lapozgatta Kiss Péter, és elevenítette fel a fiával kapcsolatos emlékeket. Előkerül egy régi iskolás kép, majd ezután pedig a legutolsó fotó, ami itthon készült a hegymászóról, végül pedig egy olyan is, amin már az alaptáborban kapták lencsevégre. 

A televízióműsorban is felelevenítették a tragédiát. Sokan emlékeznek rá, 2013. május 20-án Kiss Péter és Erőss Zsolt is feljutott a csúcsra, ám a visszafelé vezető úton megszakadt velük a kapcsolat. Egy ország figyelte lélegzetvisszafojtva a híreket és várta a csodát. Ám pár napon belül biztossá vált, hogy nincs remény. Kiss Péter édesapja fia elvesztésének, 10. évfordulóján expedícióra indult a Kancsendzönga 5500 méteren lévő alaptáborába. Célja az volt, ahogyan ő fogalmaz: ,,Érezze fia közelségét és lássa azt a helyet, ahol örök nyugalomra lelt." – tudhattuk meg a műsorból

Idősebb Kiss Péter a fiával, Attilával vágott neki a fizikailag és lelkileg is megterhelő útnak. Az emléktúrán pontosan azon az útvonalon zarándokoltak, amelyen egy évtizede a fiatalon elhunyt hegymászó is haladt. Az egyik legmeghatóbb pillanat pedig az volt, amikor egy kínai hegymászó megkérdezte tőle, hogy szeretne-e felküldeni vele valamit a csúcsra – derült ki az adásból. 

,,Hát úgy döntöttem, hogy írok egy levelet a fiamnak. Én ezt ott megírtam, becsomagoltuk és átadtam neki, és mondta, hogy ő majd feljuttatja nekem" –mesélte Kiss Péter a Hír TV-nek. 

A fiatalon elhunyt gyöngyösi hegymászó, Kiss Péter édesapja azt mondta a Radar című műsor riporterének, hogy sokáig csak álltak egymással szemben a heggyel. Ő és a Kancsendzönga. Úgy fogalmazott a Hír TV-nek, hogy minden kisimult, minden nyugodt volt és csak azt érezte, hogy megérkezett. 

,,Én éreztem valami közelséget... azt, hogy a fiam ott van mellettem." – vallotta meg az édesapa, idősebb Kiss Péter az adásban. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában