Véradók Világnapja

2023.06.14. 18:20

Ezek az önkéntesek valóban életeket mentenek, idézte fel a világnapon Pajtók Gábor

A vér életmentő ajándék.

HEOL

A vér életet menthet

Forrás: Dr. Pajtók Gábor/Facebook

- Június 14-e a Véradók Világnapja. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat köszönti a véradókat, akik önzetlen adományukkal segítik beteg embertársaik felépülését. A két szervezet partnerségben végzett munkája biztosítja, hogy egész évben stabil vérkészlet álljon rendelkezésre hazánkban, amelyhez nélkülözhetetlen a véradók önzetlen adománya - közölte portálunkkal az Országos Vérellátó Szolgálat sajtóosztálya.

A világnapról megemlékezett  közösségi oldalán Eger és térsége országgyűlési képviselője, dr. Pajtók Gábor is.

- Ma van a Véradók Világnapja - kezdi bejegyzését a politikus. - Aki vért ad, életet ad! Minden év június 14-én ünnepeljük az önkénteseket, akik valóban életet mentenek - teszi hozzá a politikus, majd folytatja:
- A vér a másik embernek életmentő ajándék. Magyarországon a gyógyító tevékenységhez évente körülbelül 400 ezer egység vérre van szükség. Köszönet minden véradónak, aki önzetlenül segít másokon, ezáltal életeket ment!

- A stabil vérkészlet fenntartásához napi 1600-1800 önkéntes jelentkezésére van szükség az országban. Mivel a vér csak véradással pótolható, ezért nagyon fontos, hogy az év minden napján rendelkezésre álljon a megfelelő minőségű és mennyiségű vérkészítmény - fogalmazott közleményében a vérellátó szolgálat kommunikációs osztálya.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában