Semmelweis nap

2023.06.28. 18:40

Forradalmi változásokat hozott az év a gyöngyösi kórházban + fotók

A Semmelweis nap alkalmából kinevezéseket jelentettek be, és kitüntetéseket adtak át a Bugát Pál Kórházban.

Sz. Sz. I.

Elismeréseket is átadtak a rendezvényen

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szerdán Semmelweis napi ünnepséget rendezett a dolgozói számára a gyöngyösi Bugát Pál Kórház abból az alkalomból, hogy július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy ünnepe.  Weisz Péter főigazgató beszédében megköszönte a kórház valamennyi dolgozójának a munkáját. 

– Az elmúlt 13-14 évben, dr. Assani Omar orvosigazgató barátommal úgy érezzük, sikeres kórházat építettünk önökkel együtt. Ez az időszak indult egy 1,5 milliárd forintos járóbeteg szakrendelő elkészültével, 900 milliós eszközbeszerzéssel, 60 milliós munkahelyfejlesztéssel. Folytatódott egy 2017-ben elnyert 300 millió forintos eszközfejlesztéssel, amelyet most fejezünk majd be egy ultrahang berendezéssel, informatikai fejlesztésekkel. A tavalyi, illetve idei év nagy eredménye az MRI készülék beindítása, ami forradalmi változás Gyöngyösön, továbbá sikerült megvalósítanunk a Clinexpert partnerségével az I-es fázisú klinikai kutatóközpontot. Utóbbi azért nagyon jelentős, mert ez klinikákon működik. Gyöngyös Magyarországon kisváros, de a kutatóközpont révén a munkánk nem kisvárosi. Büszke vagyok azokra a dolgozókra, akik az elmúlt években elismeréseket kaptak. Az elmúlt 5-6 évben több mint 35 dolgozónk kapott valamilyen kitüntetést – részletezte Weisz Péter.

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztési parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt évek, évtizedek hétköznapjainak apró örömeit éppúgy számba vesszük e napon, mint az olykor szürke, sőt, nem ritkán kilátástalannak tűnő erőfeszítéseket is. 

– Minden siker és minden kudarc a mai napon helyére kell, hogy kerüljön. Megköszönöm a magam és hazánk nevében, hogy az elmúlt évtizedek alatt kitartottak, és tisztességes, becsületes munkával, benne sok lemondással, szolgálták, szolgálják a betegek gyógyulását, az egészségesebb Magyarország szellemi, lelki és fizikai megújulását. Külön is köszönetet mondok azért az odaadással végzett munkáért, szakmai felkészültségért, amivel az elmúlt években a pandémia minden egyes percében az emberek megmentését szolgálták. A kormány a kezdetektől fontosnak tartja a hazai egészségügy fejlesztését. A 2010-es kormányváltás után évtizedes elmaradásokat kellett pótolni. Elkötelezettek vagyunk az egészségügy fejlesztése mellett, bármilyen idők is járjanak. Sem a covid időszaka nem térített el, sem a mostani háború nem térít el bennünket a vállalásainktól. Ennek megfelelően a 2024-es költségvetésben több mint 3200 milliárd forintot szán a kormány egészségügyi célokra – emelte ki Latorcai Csaba.

Az ünnepségen a kórház főigazgatója és orvosigazgatója, szakmai munkája elismeréseként, főorvossá nevezte ki ifjabb dr. Kovács István sebész szakorvost, valamint dr. Watti Jezdancher belgyógyász, endokrinológus szakorvost. Adjunktusi kinevezést kapott dr. Csontos Krisztina neurológus szakorvos és dr. Czirner Krisztina diabetológus szakorvos. Az év ifjú orvosa elismerést dr. Akli Eszter rezidens, az év ifjú ápolója elismerést pedig Gulyás Anett érdemelte ki. A kórház dolgozói közül 40-en kaptak kiváló munkájukért főigazgatói elismerést. Az ünnepségen jelentették be, hogy dr. Freili Géza érsebész főorvos és Ludányi Ferencné ápoló az országos Semmelweis napi ünnepségen vesznek át magas rangú kitüntetést. A napot Grófo-Kozák László, azaz Kis Grófo koncertje zárta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában