Lovaglás

2023.06.25. 16:43

Lipiaci fogaton hajthattak a nyugdíjas rendőrök Szilvásváradon

Lovagoltak, patkót dobtak, karikás ostort pattintgattak a családi nap résztvevő.

Sz. I.

Fogatra ült a nyugdíjas kollégáit meglátogató vármegyei főkapitány is

Forrás: Beküldött fotó

Bravúros teljesítményt nyújtott fergeteges lipicai kettesfogat-bemutatójával Farkas Gusztáv hajtó és segédhajtó felesége, Margitka azon a családi napon, amelyet az Egri Szent György Nyugdíjas Rendőr Egyesület szervezett tagjai, s azok családja részére az állami ménesgazdaság lovas stadionjában.

A gyerekek örömüket lelték a patkók dobálásában
Forrás: Beküldött fotó

Az egész napos program megálmodója és szervezője az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, a településen élő Farkas Gusztáv ny. rendőr őrnagy volt, aki az említett fogathajtással érdemelte ki nyugdíjas társai elismerését. Ugyancsak nagy érdeklődés kísérte Farkas Luca korosztályos magyar bajnok díjlovas produkcióját, illetve a gyerekek és az ifjúsági versenyzők - Farkasné Kovács Ilona lovas edző által vezetett - akrobatikus műsorát.

Az örökös séfet Arany fakanál-díjjal jutalmazták az egyesület tagjai
Forrás: Beküldött fotó

A családi nap résztvevői egyebek között megtekintették a fedett lovardát, a versenylovak bokszait, a lovas múzeumot, majd fejet hajtottak Dallos Andor, a ménesgazdaság korán elhunyt, egykori igazgatójának emléktáblája előtt. A továbbiakban lehetőség nyílt lovaglásra, illetve arra – mint azt többek között az eseményre ellátogató dr. Mecser Tamás r. ezredes, Heves vármegye rendőr-főkapitánya is tette -, hogy felüljenek a kettes fogat bakjára. De volt játékos vetélkedő, a gyerekek például patkókkal dobhattak célba, s kipróbálhatták a karikás ostorral való pattintgatást is.

A családi nap résztvevői a lovas stadionnal ismerkedtek
Forrás: Beküldött fotó

Időközben elkészült az ebéd: az ízletes és egyben stílszerű vargányagombás, zöldséges csikósragu, amit Verebélyi András ny. r. alezredes főzött, s amivel kiérdemelte az összetartó közösség elismerését, az Arany fakanál-díjat, valamint az Egyesület örökös séfje címet. A hangulatos esemény két fő szervezője, Farkas Gusztáv és a lelkes alapító tag, Virág András ny. r. főtörzszászlós elismerő oklevelet érdemelt ki. A résztvevők köszönetet mondtak Cseri Dávidnak, a ménesgazdaság igazgatójának és Antalné Géczi Emese turisztikai vezetőnek, akik támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a családi nap mintegy ötven résztvevője megismerkedjen a versenylovak tartásának körülményeivel, illetve a lovassport szépségeivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában