Kihívás

2023.06.05. 09:53

Négyszáz diák és ötven tanár fogadta el a kihívást Pétervásárán

Idén is csatlakoztak a kihívás napjához a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskolában.

B. K.

Megtelt a város főtere mozogni, sportolni vágyókkal

Forrás: Budai Gyula/Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola

A minap aktív sportolással töltötte a napot a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola négyszáz diákja és ötven pedagógusa.  A város főterén zenés bemelegítés után, az alsós tanulóik különböző állomásokon ügyességi sportos feladatokat végeztek, a felsősök pedig különböző sportágakat próbálhattak ki. Az intézmény évek óta csatlakozik a chalenge day, a kihívás napja programjaihoz, mely idén május 31-ére esett. 

A kihívás napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez nulla órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés kihívás napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában