Zuhé

2023.06.08. 13:23

Ömlik az eső Egerben, mintha dézsából öntenék, már narancssárga riasztást is kiadtak + videó

Leszakadt az ég, patakká váltak az egri utcák.

Sz. M. L.

Az utcák inkább patakokra hasonlítanak

Forrás: Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Dél után félórával eleredt az eső a vármegyeszékhelyen. A korábbi előrejelzésnek megfelelően hirtelen rengeteg csapadék zúdul le, Eger utcái rövid idő alatt inkább patakra mint aszfaltos útra hasonlítottak. Videónkban a Tirnitárius utcai esőzés látható az első 10 percben.

Mint ahogy arról már beszámoltunk a met.hu-n olvasható előrejelzés szerint, riasztást adtak ki Hevesben. Előbb citromsárga riasztás volt érvényben, de csütörötökön fél egy körül ez narancsárgára válatozott. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat – adta közre az információt a Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az utcák inkább patakokra hasonlítanak
Az utcák inkább patakokra hasonlítanak  
Forrás: Szabadi Martina Laura / Heves Megyei Hírlap

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság is felhívja a figyelmet a fokozott óvatosságra az időjárás miatt. Valamint Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő hozzátette, hogy a  hét hátralévő részében vármegyénkben csapadékos időjárás várható, amely nagy odafigyelést igényel a közlekedésben.

A nedves, csúszós útviszonyokra tekintettel a rendőrség kér minden közlekedőt, hogy mérsékeljék sebességüket, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen kormányzó és fékező mozdulatokat.

Továbbá azt is kiemelték, hogy ittasan ne üljön senki volán mögé lakott területen kívül és belül, a járműben elől és hátul ülve egyaránt használjuk a biztonsági övet és kanyarodás előtt minden esetben győződjünk meg annak veszélytelenségéről útkereszteződésben maradéktalanul tegyünk eleget az elsőbbségadási kötelezettségünknek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában