Kinevezés

2023.06.12. 09:08

Új kollégiumvezető bíró az Egri Törvényszéken

Dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke hat évre nevezte ki dr. Gulyás Istvánt az Egri Törvényszék Polgári-Gazdasági-Munkaügyi Kollégium vezetőjének.

HEOL

Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint dr. Gulyás István 2006-ban szerzett jogi egyetemi diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, egyetemi tanulmányai befejezését követően 2006. december 1-től a Hevesi Városi Bíróságon, majd az Egri Városi Bíróságon dolgozott bírósági fogalmazóként, a jogi szakvizsgát 2010. szeptember 16-án tette le. A szakvizsgát követően az Egri Városi Bíróságra nyert titkári kinevezést, 2012. április 1-től nevezték ki a Hatvani Városi Bíróságra polgári ügyszakos bírónak. 2016. április 1-től dolgozik az Egri Törvényszéken kezdetben elsőfokú ügyeket tárgyaló bíróként, majd másodfokú tanács tagjaként.

Az ítélkező tevékenység mellett részt vett a bírósági fogalmazók képzésében, a bírósági titkárok bírói pályára történő felkészítésében, tagja az Egri Törvényszék ügyviteli vizsgabizottságának, valamint választott tagja az Egri Törvényszék bírói tanácsának.

2015-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán – kiváló minősítéssel – családjogi szakjogász képzettséget szerzett, ugyanezen intézményben doktorandusz hallgató. Nős, felesége bíró, két gyermeket nevelnek.

Főoldali képünk illusztráció, Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában