Örökifjak

2023.07.07. 08:30

A nagyrédei meseíró 814 éves korában írta a különdíjas művét

Már az újabb pályaművükön dolgoznak a nagyközség gondozási központjának idős lakói.

Szabó István

Minden nagyrédei meseíró kapott egy könyvet

Forrás: Siposné Fodor Judit/Facebook

Különdíjat vehettek át a Nagyrédei Gondozási Központban dolgozók a Debreceni  Református Kollégiumban a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által kiírt Család, történetek, életmesék elnevezésű pályázaton elért eredményért, adta hírül Siposné Fodor Judit nagyrédei polgármester.

– Már 15 éve létezik ez a pályázat, melyet minden évben négy korcsoportban, két megadott témában hirdetnek meg. Idén a gondozási központunk ellátottai is pályáztak egy remekbe szabott pályaművel, a Mesék a sufniból című történetükkel. A mesét úgy ajánlották a zsűri figyelmébe, hogy a meseíró életkora 814 év – ami abból fakad, hogy a tíz klubtagunk együttes korát adtuk meg. Közülük a legifjabb 58 éves, a legrégebb óta fiatal pedig 95 éves, akik a saját gyermekkori emlékeikre, valóban megélt történeteikre hagyatkoztak az írás során. Minden meseírónk kapott egy könyvet a pályázat kiírójától, melyben az ő meséjük is szerepel. Óriási öröm volt számomra, hogy én adhattam át a díjakat számukra a gondozási központunkban. Nagy meglepetésemre én is kaptam egy példányt a könyvből, melyre nagy szeretettel fogok vigyázni. És ami még fontosabb: örök fiataljaink már a következő pályamű beadásán dolgoznak – részletezte Siposné Fodor Judit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában