Új szolgáltatás

2023.07.05. 15:14

Akár már Hevesben is lehet pénzt felvenni a boltokban, de hol? + szavazás

Elméletben már a boltokban is vehetünk fel készpénzt július 1-je óta. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, hogy jó ötletnek tartják-e ezt a lehetőséget, ezért szavazást indítunk, és arra is szeretnék fényt deríteni, Heves vármegyében igénybe tudták-e már venni az új szolgáltatást.

F. V. E.

Júliustól már a boltokban is lehet pénzt felvenni bankkártyáról a vásárlások alkalmával, derül ki a Heves Vármegyei Kormányhivatal Facebook-oldalán közzétett tájékoztatásából is. A felvétel plusz költség nélkül, havonta kétszer, maximum negyvenezer forintig lehetséges. 

A Világgazdaság (VG) arról számolt be, alig akad olyan nagy üzletlánc, amelyik élne a lehetőséggel. 

– A vásárlással egybekötött készpénzfelvételre lényegében bármelyik kereskedőnél és szolgáltatónál elérhető, ahol adott a bankkártyás fizetés. A kormány szerint azért éri meg élni vele, mert ezzel növelhető a forgalom és a vevőkör. Abból sem csináltak titkot, hogy főként a vidéki településeken abból a szempontból is segítség jelenthet, hogy ott a banki, pénzforgalmi intézmények kevésbé vannak jelen, illetve az ATM-ek is messzebb érhetők el – közölte a VG, s hozzátették, ez a lehetőség kiegészíti a jelenleg is érvényben lévő ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget, így a kormány döntésével 150 ezer forintról 190 ezerre emelkedik a díjmentesen felvehető havi készpénzmennyiség. 

Mint írják, a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a vásárló a kasszánál nem csupán a megvásárolt áru értékét fizeti ki, hanem azt az összeget is, amennyit készpénzben felvenne, és a termék mellett a bankjegyeket is megkapja. 

Mindez azonban akkor lenne a legjobb, ha minden üzletben lehetne élni a lehetőséggel, ám a VG szerint ennek egyelőre semmi jele. Mint ismertették, egyedüli jó példa eddig a Penny, amelynél ez a szolgáltatás 2017 óta működik.

Te örülnél, ha bármelyik üzletben vehetnél fel készpénzt?

Mi egy verpeléti üzletben tettünk próbát, ott nem lehetett élni a készpénzfelvétel lehetőségével a vásárláskor. 

Ha Te tudsz szűkebb hazánkban olyan üzletről, ahol július óta elérhető az új szolgáltatás, írd meg nekünk kommentben a Facebook-oldalunkon vagy a [email protected] e-mail címen.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában