Küzdelem

2023.07.03. 18:19

Boldogon Anna gyógyulásáért dübörgött a rock

Támogatói koncertet rendeztek Boldogon egy 12 éves lány, Anna gyógyulásáért. A rendezvényen szinte az összes környékbeli zenekar fellépett.

Tari Ottó

Az Anoymus60 együttes is azonnal is igent mondott a felkérésre

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Futó Anna 12 éves hatvani és boldogi illetőségű diáklány. Abban a korban van, amikor az élet kinyílik a kamaszok előtt: tele várakozással, felfedezéssel, romantikával és minden más szépséggel. Kinek ne volnának örök időkre szóló emlékei léte hasonló időszakából…?

Alighanem Anna is ugyanebben a cipőben járt, mígnem néhány hónappal ezelőtt váratlanul fájdalmat érzett a szervezetében. A diagnózis egyértelművé tette, hogy egyelőre háttérbe kell szorítania az álmait, mivel a sors másképpen rendelkezett. Vizsgálat vizsgálat után, gyermekkórház, kemoterápia, s majd pedig, immár belátható közelségben, a reményt hatványozó műtét.

Mindezt édesanyjától tudom, akivel sikerült pár szót váltanom a lány támogatására megrendezett koncert szünetében. Ott volt Anna is, aki fontosnak érezte, hogy – noha immunrendszere nehezen viseli a megpróbáltatásokat – néhány szám erejéig személyesen is jelen legyen az eseményen. Igaz, a fotóra nemet mondott – anyukája rábízta a döntést, ismerve gyermeke kamasz lelkületét: ebben az életkorban valóban nehéz lehet feldolgozni, hogy nem is oly rég feltűnően szép, hosszú haja helyett most sapka fedi a kezelés következményeit. Hogyan magyarázhatnánk meg egy bakfisnak, hogy ezek csak múló, elhanyagolható külsőségek…? Alighanem sehogyan.

A rendezvény üzenete a gyógyulásba vetett hit erősítése volt. Így gondolták ezt a marcona kinézetű motorosok, akik dübörögve vonultak a boldogi kultúrház elé, s így gondolthatták mindazok, akik vállalták a fellépést: a BEB együttes, a Dalvarázs Show Kórus, Mirtill, Janka és Dávid, Rácz Evelin, valamint a környékbeli és távolabbi helyekről érkezett rockbandák: a Storm az LNT, a Cloud Factory, az Anonymus60, a PR Blues Kombo, a Treff, az Echonald, a The Milfglue és a Motörhead Tribute tagjai. A műsorvezető természetesen a hasonló koncertek „nagyasszonya”, Bea volt, aki évtizedek óta profi módon és óriási empátiával moderálja az eseményeket, a támogatók listáján pedig megtaláltuk az önkormányzatot, a fény-és hangtechnikát biztosító Gazsó Gergőt, Anda Krisztiánt és Somogyi Balázst, valamint számos helyi vállalkozást is.

– Ma minden érted szól, kicsi lány! Neked semmi más dolgod nincsen, csak gyorsan meggyógyulni! – vezette fel bátorító szavakkal a rendezvényt az egyik szervező, Szabó Katalin, és akik ott voltak, aligha vélekedtek másként. Így volt ezzel jelen sorok szerzője is, aki megerősítheti e szavakat, mi több, szerencsésnek érzi magát, mert Annának is elmondhatta: az élet túl szép ahhoz, hogy lemondjunk róla!

Anna egyetértett, egy pillanatra a szemembe akasztotta a tekintetét, aztán szégyellősen az anyukájára nézett. Utóbbi bátorítóan mosolygott vissza rá, mintha megerősítette volna: – Neki elhiheted!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában