Móka

2023.07.30. 10:38

Falunapon vigadtak a mikófalviak, a Szomszédok főztje nyert + fotók, videó

A délelőtt a főzőcsapatoké volt, délután viszont lehetett beszélgetni, zenét hallgatni és énekelni, mulatni a fellépőkkel.

Tóth Balázs

A színpadon egymást követték a fellépők

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Falunapon ünnepeltek Mikófalván szombaton. Délelőtt főzőverseny vette kezdetét, az önkormányzat csapatai, valamint baráti társaságok fogtak neki, hogy ízletes fogásokkal - a babgulyástól az őzpörköltig - fogadják a falubelieket. 

A zsűri végül a tíz csapat közül a Szomszédok főztjét és tálalását találta a legjobbnak, a Mobil nagyik és az Egri vadászok csapatait pedig második, illetve harmadik helyezéssel jutalmazták. Délután az iskola udvarán fölállított színpadon egymást követték a fellépők, volt operett, az óvodások műsora, táncoltak a Sirrah hastánccsoport, valamint a Mikófalvi Hagyományőrző Népi Együttes tagjai. Este utcabál vette kezdetét. A gyerekek ugrálóvárban szórakozhattak, habpartit csaphattak, s egész nap sült a palacsinta és a laska is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában