Elismerés

2023.07.01. 21:48

Hatvan: elismerés a kiválóan teljesítő roma gyerekeknek

A hatvani roma nemzetiségi önkormányzat kiemelkedő tanulmányi eredményeik elismeréseképpen számos általános iskolást jutalmazott oklevéllel.

T. O.

Baranyi Krisztián, a roma önkormányzat képviselője elmondta: idén négy intézményből összesen 23 gyermek vehette át az elismerést: a Szent István Sportiskolai Általános Iskola, a 5. Számú Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, valamint a Lesznai Anna Módszertani Intézmény növendékei.

A mostani immár a második tanév volt, amikor az említett módon jutalmazták a kimagasló előmenetelő diákokat, ráadásul ez alkalommal többen kaptak elismerő oklevelet – egyebek mellett kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedő tanulók –, mint tavaly.

– Nagyon fontos, hogy a roma származású diákok érezzék, hogy törődnek velük. Motiváljuk őket, és nyomatékosítsuk bennük, hogy csak a tanulás az, amivel a jövőben eredményes és boldog életet érhetnek el – fogalmazott Baranyi Krisztián. 

Hozzátette: a hatvani roma önkormányzat célja, hogy segítse a roma gyerekeket és a rászoruló családokat. Számos olyan kezdeményezésük volt, amikor támogatták az érintetteket, húsvétkor például több mint háromszáz édességet tartalmazó csomagot ajándékoztak nekik, emellett a gyerekeket elvitték kirándulni, ruhákat osztottak, de több család karácsonyát is szebbé tették adományaikkal. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában