Városnézés

2023.07.12. 13:11

Idegenvezető köszöntötte Gyöngyösön a helyi járatra szállókat + fotók

A Tourinform iroda rendhagyó városnéző programja turistának és helybelinek is sok érdekességgel szolgált.

Szabó István

Rendhagyó programmal köszöntötték a helyijáratra szállókat

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Rendhagyó autóbuszos városnézésre várták szerdán Gyöngyösön az 1-es helyi járat utasait és az érdeklődőket. A helyi Tourinform iroda szervezésében létrejött program a gyöngyösi Tesco áruháztól a város túlsó végén található Seregély utcáig Cseh Katalin idegenvezető révén ismertette meg az utasokat az éppen látott épületek, utcák, parkok, szobrok történetével, érdekes tudnivalóival. A városnézéshez bármelyik menetrend szerinti megállónál lehetett csatlakozni, vagy éppen félbeszakítani azt. Dr. Benkő Béla, a gyöngyösi Tourinform iroda vezetője már korábban elmondta portálunknak, hogy aki egyébként is utazna a helyi járaton, annak a megszokottnál színesebbé teszik az útját. Aki pedig gyaloglás helyett buszon nézné meg szívesen a várost, annak remek lehetőséget ad ez a program.

A busz indulása előtt dr. Benkő Béla arról beszélt, hogy amikor a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott 10 hét 14 program rendezvény-sorozatának ez évi kialakításán ötleteltek tavasszal a kollégákkal, azon töprengtek, milyen városnézési programokat tudnának még ajánlani idén. 

– Szeretünk minden évben újdonsággal előállni. Az ötletek listázása során merült fel az 1-es helyi járatú busz bevonásának terve. Tudni kell erről a járatról, hogy nem csak a turisztikailag frekventált helyeket érinti, hanem végighalad az egész városon. Útközben nem feltétlenül csak a turisták, de a helyben élők is sok érdekességet hallhatnak a városukról. Végül eljutottunk oda, hogy ezt egy külön programelemként kínáljuk az érdeklődőknek. Felvettük a kapcsolatot a Volánbusszal, akik maximálisan segítőkészek voltak. Olyannyira, hogy a kérdéses járatot ellátták hangosítással is. Egyelőre júliusban, három szerdai napon lesz városnéző járat Gyöngyösön. A lehetőséget azonban mindenképpen szeretnénk bővíteni: elkezdtük például a tárgyalást egy Gyöngyös és Mátrafüred közötti idegenvezetéses járat lehetőségéről is – részletezte dr. Benkő Béla.

Mint megtudtunk, július 19-én és 26-án indul újra városnéző helyijárat Gyöngyösön, mindkét alkalommal a Tesco megállóhelytől. A mintegy 50 perces idegenvezetéses úton érvényes helyi járati jeggyel lehet részt venni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában