Kánikula

2023.07.11. 16:50

Inni is lehet a hőségben a tűzcsapoknál Gyöngyösön

Plusz ivócsapok állnak a rendelkezésre, hamarosan üzemel a párakapu is.

Szabó István

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A jelenlegi hőhullám miatt eddig nem volt szükség Gyöngyösön rendkívüli intézkedésre, tájékoztatta portálunkat Pifkó Tamás, a polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője. 

– Az önkormányzat intézkedési terve harmadfokú hőségriasztás esetén lép életbe, jelenleg másodfokú a riasztás szintje. Az ivócsapokat a Heves Megyei Vízmű Zrt. szakemberei már felszerelték a tűzcsapokra, összesen öt helyen találhatók ilyenek: a Hanisz Imre téren, a Kossuth utcában, a Szövetkezet úton, a Kócsag utcában, illetve Mátrafüreden, az Akadémia úton. Párakapu is lesz, a napokban szerelik fel a Fő téren – részletezte Pifkó Tamás.

Már korábban is írtunk arról portálunkon, hogy a nyaranta felszerelt ivócsapok mellett folyamatosan üzemelnek a város ivó- és díszkútjai a város számos pontján, így például a Könyves Kálmán téren, a Hanisz téren és a Fenyő áruház előtt a Kakasos fiú szobránál, továbbá Kossuth Lajos u. 1. szám előtt, illetve a Barátok terén, valamint a nagyobb játszótereken. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában