Kutyameleg

2023.07.08. 12:20

Hőségriasztás lép életbe hétfőn Hevesben is, segítünk enyhülést találni

Ajánlatos hűvösbe húzódni, sok folyadékot inni.

Heol.hu

Július 10-től, hétfőtől hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Heves vármegyére. A hőségriasztás egészen július 12 éjfélig szól. Hevesben citromsárga riasztás lesz érvényben hétfő hajnaltól az előrejelzések szerint, de több megyében már ugyanekkortól másodfokú, azaz narancssárga riasztás lép életbe.

Ez azt jelenti, hogy az előrejelzések szerint Hevesben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat – tudhattuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből. Narancssárga riasztást 27 celsiusos napi középhőmérséklet felett adnak ki.

Sárga riasztás van érvényben július 10-től
Forrás: met.hu

Ilyen melegben ajánlatos minél több időt hűvösebb, légkondicionált helyen tölteni. A katasztrófavédelem honlapja segítséget nyújt abban, hol találunk ilyeneket. Itt a légkondicionált helyiségek listája.

A katasztrófavédelem oldalán összegyűjtötték a leghasznosabb információkat is, amelyek segíthetnek átvészelni a kutyameleget. Fokozottan ügyeljünk az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre, babákra!
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!