MÁV

2023.07.05. 17:10

Két hónap alatt húsz mozdonyhiba a Tisza-tónál

Rendszeresek a késések és a mozdonyleállások a Füzesabony-Debrecen vonalon.

T. B.

Volt, amikor Nohab-mozdony érkezett menteni

Forrás: Kovács László/Komárom-Esztergom Megyei 24 óra

Idén nyáron a Tisza-tó sebesvonattal szeretnék eljuttatni a kerékpárosokat a tó körüli bringázási lehetőségekhez, ám a menetrend sokszor felborult, ugyanis sorra dőltek ki a mozdonyok a szerelvény elől. Előfordult, hogy a harmadik mozdony tudta csak eljuttatni a kocsikat a végállomásra, jókora késéssel. Igaz, ennek a Nohabok szerelmesei örülhettek, hiszen a kultikus népszerűségnek örvendő svéd mozdonyok egyik példánya érkezett menteni. Füzesabony és Debrecen között egyébként is sokszor gyűjtenek késéseket a vonatok.

A MÁV megkeresésünkre azt közölte, hogy a Füzesabony-Debrecen vonalon húsz esetben történt mozdonymeghibásodás az elmúlt két hónapban. A vasúttársaság vizsgálja az új mozdonyok beszerzésének legoptimálisabb módját, de mindezzel párhuzamosan zajlik a meglévő állomány felújítása is. Mindezt azonban csak a rendelkezésre álló források függvényében tudjuk megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában