Ha baj van, akkor így

2023.07.31. 17:19

Kigyulladt egy kocsi az M3-as leállósávjában + videó

Pozitív példaként említi a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. (MKIF Zrt.) azt az M3-as autópályán pórul járt sofőrt, akinek autója hirtelen lángra kapott, azonban a vezető pánikolás helyett a lehető legjobban kezelte a helyzetet.

Heol.hu

Az MKIF Zrt. Facebook-oldalán közzé tett videójában elsőként az M3-ason történteket mutatja meg, vagyis azt, hogyan kell eljárni akkor, ha kigyullad az ember alatt az autó. Ezt követően láthatjuk azt az M1-es autópályáról, hogyan ne járjunk el egy ilyet esetben.

– "Amiről nem posztoltam, az meg sem történt" - tartja a mondás. A videóban szereplő sofőr is pontosan ugyanígy gondolta az M1-es autópályán. Baleset okozta dugóban, vélhetően levette a biciklijét az autóról, felpattant rá és videózva/élőzve előre biciklizett, majd vissza kerekezett az autójához - kezdte posztjában az MKIF Zrt.

– Nagyon kérjük, hogy ilyenkor is felelősségteljes döntést hozzatok! - hívták fel a figyelmet pontokba szedve, mit kell tenni ilyenkor.

  •  ilyen esetben se hagyd el az autódat, mert ha mentő, tűzoltó, rendőr vagy útellenőr érkezik, nem tudsz neki utat engedni!
  •  biciklizni pláne ne biciklizz, mert a segítséget akadályozod a mentésben!
  • nem mellékesen, tilos biciklizni az autópályán!
  • bármennyire nem tűnik annak, de az autópálya ebben az állapotában is veszélyes üzem! - írták.

A másik esetben az M3-as autópályán égett ki teljesen egy személyautó.

A sofőr viselkedése pozitív példaként szolgál a következők miatt:

  • a sofőr időben észlelte a hibát
  • lehúzódott a leállósávra, kivette a legszükségesebb dolgait (persze a csomagjait megpróbálta menteni, de lehető legkevesebb időt töltötte így is a pályán)
  • a szalagkorláton kívül várta a segítséget
  • az arra közlekedők megálltak segíteni, amíg meg nem érkeztek a hatóságok
    A közlekedés társas-játék! Figyeljünk egymásra, ha tehetjük, álljunk meg segíteni, hiszen sokszor emberélet múlhat a segítségünkön! Vezessetek óvatosan! - írták videós-bejegyzésükben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában