Csónakázás

2023.07.29. 07:37

Megfelelő felszerelés nélkül ne induljanak el csónakázni, figyelmeztetik a horgászokat

Figyeljünk csónakunk kötelező felszereléseire, ezek nélkül nem indulhatunk el.

Molnár Helga

A felkelő nap első sugarai a Tisza-tó felett

Forrás: Ujvári László/Új Néplap

Nagyon fontos, hogy csónakunkon rendelkezésre álljanak a kötelező felszerelések. Ezek az eszközök és berendezések elengedhetetlenek, ha biztonságosan és szabályosan kívánunk közlekedni a vízen – figyelmeztet a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. honlapján.

Egy rendelet szerint csónakban kötelező alapfelszereléssel közlekedhetünk. Ennek alapján kell lenni benn mentőmellénynek, legalább egynek, emellett evezőnek, a csónakban tartózkodók számának és a csónak hajtásának megfelelően, de legalább egynek.

A horgony is kötelező, illetve kikötésre és horgonyzásra alkalmas, és megfelelő állapotú kötél vagy lánc, legalább 1 liter űrméretű vízmerő eszköz. Szükséges még fehér kézi villamos jelzőlámpa tartalék izzóval és tartalék elemmel. Emellett szükséges a csónak üzemben tartójának nevét és lakcímét tartalmazó, a csónaktesten tartósan rögzített tábla, valamint ha a tűz- és robbanásveszélyes anyagot szállítanak, akkor megfelelő tűzoltókészülék is kell, ezt diktálja a szabály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában