Cukiság

2023.07.16. 19:20

Mókás uráli bagoly fiókát találtak a Bükki Nemzeti Parkban + videó

Fiatal uráli bagoly fiókát videózott a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) szakembere.

Fekete-Vadászi Erika

Uráli bagoly fiókát találtak a Bükki Nemzeti Park területén

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság/Youtube

Amint arról már beszámoltunk, a BNPI munkatársai mesterséges költőládákkal segítik az uráli bagoly fészkelését. A szakemberek az egyik mátrai költőládában megdöbbentő dologra lettek figyelmesek, egy vadmacska foglalta el a helyet.  

Most pedig a BNPI kollégája, a Mátrai Csoport természetvédelmi őre, Molnár Márton levideózott egy uráli bagoly fiókát, osztották meg Facebook-oldalukon

A madár nagyon aranyos, érdeklődve forgatja a fejét, és ezzel mosolyt csal az emberek arcára. 

– A legtöbb bagolyra jellemző, hogy a fiókák egészen fiatal korukban elhagyják a költőhelyet. A felvételen látható uráli bagoly fióka is még rendkívül fiatal, de máris ügyesen mozog az erdőben. Bár jórészt még pelyhes, evezőtollai már kinőttek annyira, hogy képes egyik fáról a másikra átrepülni. Jellegzetes hangjával pedig folyamatosan jelzi a szülőknek, hogy bizony igényt tartana némi élelemre – ismertette a BNPI, s kiemelték, az uráli bagoly hazánkban fokozottan védett, természetvédelmi értéke százezer forint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában