Értékelemzés

2023.07.26. 12:30

Újragondolják az egri elkerülő terveit, a csomópontokat vizsgálják

Különböző lehetőségeket vizsgálnak meg a tervezés jelen szakaszában, hogy ideális legyen a várost elkerülő út. Most éppen a csomópontoknál tartanak.

Szabadi Martina Laura

Jelenleg zajlik az Egert elkerülő út értékelemzése, mely során független szaktervezők megvizsgálják, hogy a betervezett körforgalmú vagy járműosztályozós csomópontok a várható forgalomnagyság alapján mindenhol a legmegfelelőbb csomóponttípusok-e. Ezt az út tervezésének közösségi oldalán osztották meg.

A híradás szerint azt is megvizsgálják, hogy egyes helyeken ettől eltérő csomóponti geometria megfelelőbb alternatíva lehet-e a fő forgalmi áramlat elsőbbségének, akadálymentes levezetésének biztosítása szempontjából.

Legutóbb arról adtak hírt, hogy az értékelemzés során független szaktervezők megvizsgálják, hogy a Kistályai úton tervezett 2,5 méter széles fizikai elválasztósáv helyett lehetséges-e 0,75 méteres fizikai elválasztósávot, vagy kettős záróvonalat és prizmasort alkalmazni annak érdekében, hogy a kétszer 2 sávra bővítendő útkeresztmetszet helyigénye kisebb legyen, ezáltal kedvezőbben lehessen kialakítani a szomszédos telkek csatlakozásait. Az értékelemzés részleteiről folyamatos tájékoztatást nyújtanak.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában