A Sakál napja

2023.07.31. 16:31

Világsztárokkal forgatnak a volt selypi cukorgyárban

A közeljövőben az egykori selypi cukorgyár lesz az egyik helyszíne A sakál napja című nagy sikerű film újraforgatásának.

Tari Ottó

A forgatás helyszíne

Forrás: Szigeti Tamás

Az idősebbek még emlékezhetnek A sakál napja című, 1973-ban bemutatott angol-francia politikai thrillerre, amelyben olyan korabeli világsztárok vonultak fel, mint a címszereplő Edward Fox, Michael Lonsdale, Deeck Jakobi vagy Deyphine Seyrig. A történet szerint összeesküvők egy titkos merénylő közreműködésével megpróbálják likvidálni Charles De Gaulle francia elnököt.

A Sakál napja volt az azóta a kémtörténeteivel ismertté vált Frederick Forsyth első megfilmesített könyve. A szerző azt nyilatkozta, hogy a Sakál alakját a hírhedt, s akkoriban még körözés alatt álló terrorista, Carlos személye ihlette. A filmet most sorozat formájában újraforgatják, nem kisebb sztárral a főszerepben, mint Eddie Redmayne, akinek az egyik partnere Lashana Lynch lesz.

Portálunk úgy értesült, hogy az 1962-ben játszódó sztori egyik forgatási helyszíne a volt cukorgyár lesz, ahol már el is kezdődtek az előkészületek. Némiképp átalakítják a régi épületeket, műtárgyakat helyeznek el, és állítólag a helyszínen már megfordult a rendező, Brian Kirk is. A felvételeket – ha csak a tervek addig másként nem alakulnak – augusztus 8-án kezdik. A sorozatot várhatóan a ShowTime mutatja be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában