Energiatakarékosság

2023.08.20. 08:50

3700 izzót osztanak ki ingyenesen Gyöngyösön

A több mint 300 regisztrált igénylő augusztus 24-ig veheti át az izzókat a városházán.

Szabó István

A városházán vehetők át az energiatakarékos izzók

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyösön megkezdődött az energiatakarékos izzók kiosztása a városi önkormányzat és a CYEB ingyenes lakossági LED-csereprogramjának köszönhetően. Erről a gyöngyösi városháza adott hírt. A közlésük szerint az izzókat augusztus 24-éig lehet átvenni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

A városháza arról is tájékoztatott, hogy több mint 300-an regisztráltak a programba, amelynek bárki ingyenesen juthatott energiatakarékos izzókhoz, ezzel is csökkentve a villanyszámláját és a környezet terhelését. A LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, mely a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti.

A városháza arra is kitért, hogy a júniusi határidőig leadott igényeket a CYEB munkatársai ellenőrizték, aminek eredményeként 3700 izzó cseréjére kerül sor Gyöngyösön. A jelentkezők email-ben kaptak értesítést, az önkormányzat pedig diákmunkások bevonásával augusztus 16-án megkezdte a LED-es fényforrások kiosztását. Az izzókat augusztus 24-ig hétköznaponként 8 és 13 óra között lehet átvenni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában