Jótékonysági futás

2023.08.08. 18:20

Rengeteg pénzt gyűjtött a daganatos, recski kisfiúnak az aranyszívű gyógypedagógus

A jótékony sportoló, Nádudvari Péter már összegyűjtötte a recski kisfiú kezelése árának nagyrészét.

Molnár Helga

Nádudvari Péter célja továbbra is a kétmillió forint előteremtése

Forrás: Beküldött fotó

Szabó Marci, recski kisfiú még csak ötéves, de máris egy rettegett kórral: agydaganattal kell szembe néznie. A kisfiúnak Németországban egy kezeléssorozat tudna segíteni, de ez igen drága. A szomorú történetről hallott  Nádudvari Péter gyógypedagógus is, és eldöntötte: próbál segíteni. Péter futni fog és áruba bocsájtja a lerótt kilométereket, mely összeget a fiú kezelésére költik. A németországi kezeléssorozat következő, novemberben esedékes része, mely a reményt jelenti a kisfiú számára, kétmillió forintba kerül. A gyógypedagógusként dolgozó Péter elhatározta, hogy futással fog pénz szerezni Marci számára. Összesen 400 kilométert fog futni a fiúért, melyeket egyesével áruba bocsájt, azaz fizetni lehet a kilométerekért – írja a borsonline.

A gyűjtés első hete alatt 488 ezer forint gyűlt össze, erről korábban portálunkon is írtunk. Aztán később már arról is beszámolhattunk, hogy a gyűjtés meghaladta az egymilliót, s most még négy hét sem telt el és a beavatkozás árának nagyjából háromnegyed része, pontosan 1 millió 472 ezer forint már össze is gyűlt Marci támogatására.
– Nagy örömömre ebből már összegyűlt másfél millió úgy, hogy alig négy hete kezdtem el a kampányt – jegyezte meg Péter.

A jótékony sportoló elmondta, hogy a legmerészebb álmaiban sem gondolt arra, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora adomány gyűlik össze. Célja továbbra is a kétmillió forint előteremtése, mert a németországi kezeléssorozat az általa támogatott kisfiú gyógyulásának a záloga.

A legnagyobb kihívás egy őszi hétvége lesz számomra, amely során Debrecenből Kékestetőre futok el a kisfiúért, összesen 160 kilométert megtéve – árulta el a jótékony futó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában