Közgyűlés

2023.08.11. 14:04

Az Eger-Szilvásvárad közti vasútvonal bezárásának ügye is téma volt a rendkívüli közgyűlésen

Szilágyi Dorottyát, Zalánki Gergőt és Holló Balázst üdvözölték a grémium tagjai az egri rendkívüli közgyűlésen.

Molnár Helga

Orosz Lászlóné Ibolya sürgősségi indítványt is behozott az ülésre

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Rendkívüli közgyűlésen ült össze Egerben a helyi grémium pénteken 13 órától. A kezdés előtt a Fukuokában megrendezett vizes világbajnokságon szerepelt egri sportolókat köszöntötte Mirkóczki Ádám polgármester, így a vízilabdázó Szilágyi Dorottyát, Zalánki Gergőt és az úszó Holló Balázst.

Napirend előtti hozzászólásban Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Rózsa Károly utcában pénteken megnyílt egy szabadidőpark a játszótér mellett. 

Szilágyi Dorottya az elismeréssel
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Komlósi Csaba (független) vasút témában szólalt fel.
– Sajtóinformációk szerint mellékvonalak zárnak be, így szóba került az Eger-Szilvásvárad vonal. Az ország egyik legszebb útvonalán halad a vonat, s azt gondolom, többen utaznának, ha fejlődne. Kérek minden itt ülőt, hogy lépjünk fel közösen a tervezett bezárás ellen – hangsúlyozta. Dr. Pápai Ákos (Mi Hazánk) és Farkas Attila alpolgármester egyetértett az elhangzottakkal, s közös gondolkodásra buzdítottak.

Bódi Zsolt (Fidesz-KDNP) kérdést intézett a polgármesterhez: miért vonta vissza a második napirendi pontot, mely az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének alapító okiratának módosítását célozta azért, mert a köztemetők fenntartása átkerült a Városgondozás Kft-től az EKVI-hez. Mirkóczki Ádám elmondta, bizottsági szinten nem támogatták előterjesztését, így a vitát elkerülendő visszavonta azt. Orosz Ibolya hozzátette, öröm, hogy visszavonták, hiszen így jobb stratégiát dolgozhatnak ki, ami a temetők karbantartását illeti. Komlósi Csaba hozzátette, a lakosságnak nem az a fontos, ki végzi e feladatot, csak legyen rendben a temetők.

Kovács Cs. Tamás (Fidesz-KDNP) a múlt hét végi viharkárokról szólt. Elmondta, az Eger Termál Kft. által fenntartott uszodában és a termálfürdőben kár keletkezett, s ezeket most kárszakértő vizsgálja. A termálfürdőben kérdés, mikorra áll helyre a rend, a Bitskey esetében ideiglenesen megoldották a beázást, de a költségek még kérdésesek.

Zalánki Gergőnek gratulál Mirkóczki Ádám polgármester
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A testület három napirendi pontot tárgyalást tervezte, ebből az egyiket zárt ülésen. Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP) pedig sürgősségi indítványt is behozott az ülésre, melyben a Gárdonyi Géza Színház részére költségvetési forrást biztosítanának. 

Az első napirendben az iskolaorvosi és iskolavédőnői körzetekben található intézmények körzetbe sorolásának változtatására, a körzetek ellátotti számának optimalizálására tett módosító javaslatot a jegyző, dr. Bánhidy Péter. Indoklásában az állt, az iskolaorvosok, iskolavédőnők személyében, az intézmények létszámában változás történt. Az egészségügyi feladatokat is ellátó Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI), illetve az iskolavédőnői feladatokat ellátó KEVIKO Prevenció Kft. jelezte, módosításokra van szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában