Viharkár

2023.08.08. 18:03

Az uszodát ért viharkár miatt az önkormányzat segítségét kéri az Eger Termál

A hétvégi viharos időjárás az egri strandot sem kímélte, komoly kárt okozott.

Heol.hu

A vihar által megrongált Bitskey Aladár Uszoda

Forrás: Eger Önkormányzata

Mint ahogy arról már portálunk is beszámolt, a hétvégi ítéletidő megrongálta az egri uszodatetőt, valamint a strandon is bezárásra kényszerítette az egyik medencét

Az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár László egy videóban részletesebben ismertette a hétvégi vihar okozta károkat. Többek között elmondta, hogy egy csőtörés következtében elázott a teljes gépészeti helyiség. Valamint egy villám okozta káruk is keletkezett, ennek következtében jelentősen rongálódott a vezérlés és a szivattyúk vezérlőegységei. 

– Az uszoda tetején található lemezfedést a szél megtépázta, felhajtotta és leszakította, ezzel komoly károkat okozva az uszoda épületében. A lemezfedés alatt található deszkázat, sajnos az évek során elgyengült, és a rögzítései ezeknek a lemezelemeknek megszűnt. A hétvégi vihar nagyon könnyen alátudott nyúlni ezeknek a lemezeknek és felhajtotta őket – magyarázta a videóban Molnár László. 

Valamint hozzátette azt is, hogy a károkat a biztosító bevonásával fogják tudni kezelni, de emellett szeretnék az önkormányzat segítségét kérni az épület helyreállításához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában