Károk

2023.08.06. 11:52

Hatvanban óriás tócsákkal, Egerben repülő uszodatetővel küzdöttek a tűzoltók

Vasárnap délelőttig összesen harmincnyolc alkalommal avatkoztak be a vihar okozta károknál, Heves vármegye tűzoltói

Hatvanban szivattyúzni kellett a vizet az útról, a tűzoltóknak

Forrás: Bősze Balász/Heves VMKI

Egerben, Gyöngyösön, Vécsen, Parádsasváron, Sarudon, Mezőkeresztesen illetve Noszvaj, Szilaspogony, Erdőtarcsa, Mikófalva, Héhalom és Felsőtárkány határában fák dőltek ingatlanokra, utakra és vezetékekre, az erős szél házak tetőszerkezetében is károkat okozott, A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel avatkoztak be és távolították el a forgalmat akadályozó fákat és a veszélyt jelentő, lehasadt faágakat. A hatvani tűzoltók négy helyszínen felgyülemlett vizet szivattyúkkal távolítottak el – írta a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Továbbá hozzátették, hogy szombaton az egri uszoda lemeztetejét százhatvan négyzetméteren bontotta meg az erős szél, a város hivatásos tűzoltói egy önkéntes mentőszervezet segítségével, kötéltechnikát alkalmazva, közel hét órán át dolgoztak a fellazult, veszélyes lemezek eltávolításán. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában